Medarbetare

Emelie Löthgren

emelie

email: emelie.lothgren@abeautifulsoup.se
tfn: +46 70 922 91 76

 

Emelie Löthgren har jobbat som seniorkonsult på Sund Kommunikation och Grayling i drygt tio år. Hon har suttit i ledningsgruppen och varit chef för stockholmskontoret.

Emelie har en bred erfarenhet av kommunikationsuppdrag inom Corporate Communication och Public Affairs. Hon har tidigare lett uppdrag för företag och organisationer inom branscher som livsmedel, transport och skog/lantbruk, ofta i en internationell kontext. Hon har också haft uppdrag för myndigheter och offentligt ägda företag.

Innan Emelie blev konsult jobbade hon som ledarskribent, på Centerpartiet och utbildade sig bland annat på IHR på Stockhoms universitet.

Per Ankersjö

per

mail: per.ankersjo@abeautifulsoup.se
tfn: +46-722 46 20 10

 

Per Ankersjö var i egenskap av stadsmiljöborgarråd ansvarig för miljöpolitiken i Stockholms stad 2010-2014. I den rollen drev han bland annat fram cykelmiljarden, insamling av matavfall, legalisering av foodtrucks, arbetet med en giftfri stad och omfattande satsningar på klimatpolitiken och luftkvaliteten.

Han är utbildad inom samhällsplanering och nationalekonomi. I yrkeskarriären har han även arbetat i mediabranschen under tio år, bland annat som programchef inom SBS Radio.

Per har också arbetat med uppgifter inom rikspolitiken såsom kommunpolitisk samordning och programarbete inom hållbarhet/ miljö, idéprogram med mera. Han har omfattande erfarenhet av media, både från redaktionssidan och som intervjuobjekt i bland annat Ekots Lördagsintervju.

Lukas Forslund

lukas

mail: lukas.forslund@abeautifulsoup.se
tfn: +46 73 669 56 60

 

Lukas Forslund har lång erfarenhet av beslutsfattande inom politikens olika nivåer. Efter alliansens valseger 2006 lämnade han arbetet med internationella frågor i riksdagen för att lägga energin på Stockholmspolitiken. Det har blivit drygt åtta års politiskt arbete i stadens tjänst med många skilda uppdrag i både fullmäktige och nämnder, såväl inom Stockholms kommun som Stockholms läns landsting.

Stadsplanering, miljö- och trafikfrågor är ett särskilt intresse, men som kanslichef och förhandlare i styrande majoritet har kunskaper inom de flesta politikområden byggts upp.

Lukas har en magisterexamen i statsvetenskap (C-uppsats om Framing Theory, D-uppsats om Policy change) och har ännu inte gett upp planerna på att slutföra sin kandidatuppsats i retorik.